maandag 16 juli 2012

Weg van de kust!


Met tegenwind de berg op, voor Albion!
In een local krantje lees ik het volgende: "Highway 1 is popular route for bicyclists. But before you take your two wheeler on the coast, be sure you're ready for a rugged journey. This is not the simple ride around the lake that you may have enjoyed in town! Highway 1 is no place for beginners. Steep grades, punishing winds, heavy traffic (valt reuze mee, vinden wij) and narrow shoulders test even the best rider's strenght and skill". Ze adviseren aan het einde van het artikel een ' hard-shell helmet and bright colors'. Ik heb een helm op mijn kop en een geel felgeel hesje, maar mijn 'stubborn' Peeetje dus niet. Maar goed we hebben het overleefd en ook ' The Hill of Leggett', de steilste berg van de kust. Dit was even vreemd voor ons, een lange klim van 25 km, een col zoals van de Tour de France. We hebben al drie weken lang hele korte steile klimmetjes gehad en die zijn dodelijk vermoeiend. The Hill of Leggett ging goed, even bijkomen in een haarspeldbocht. Er was weinig verkeer en je kan dan precies zo fietsen, dat je de minst steile buitenkant kan pakken. Moet je de binnenbocht nemen (die wel korter is) dan zijn de rapen gaar. Je trapt je wezenloos. Een echte fietser in de bergen weet dit en wij zijn inmiddels echte fietsers, ja toch?
Omdat we best moe waren, een dag harde tegenwind en meteen daarna onze 'top-dag' hadden, gaat dat niet in onze koude kleren zitten. We fietsen de volgende dag maar 48 km. We hebben het even gehad! We lanterfanten wat in Garberville en gaan naar een camping in Redway. We willen op internet, maar door de zonneuitbarsting lukt dit niet. Na een kort wandelingetje langs de rivier en het eten van ons home-made prutje, storten we in. Peeetje is om acht uur al in diepe rust. Ik iets later (wifi doet het, yeh facebook) en we horen vaag de hele nacht niks van al die andere campinggasten, die hun weekend luidruchtig inzetten. Op naar The Avenue of The Giants!
Voor Garberville
Avenue of the Giants!
Ohhh, wat mooi! We fietsen de hele dag over the 32-mile Avenue of the Giants door het Humboldt Redwoods State Park, een groot natuurpark. We verwachten mooi weer, maar aan het einde van onze rit is het mistig en koud! In Humboldt Gables Motel in Rio Dell vinden we ons onderkomen voor de nacht. The senior discount, die begint bij 59, geldt ook hier! Voor ieder jaar, krijg je 1 dollar korting, dus dat betekent voor ons maar liefst 7 dollar. Voor 70 dollar (inclusief tax ) zijn wij onder de pannen! Een echte handdoek en lakens zijn ook wel weer lekker en we hebben het verdiend: drie weken 'on the road' en 1450 km gefietst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten